Det vigtigste at vide om online-tekster er, at kunderne ikke læser din kommunikation, primært fordi de scanner og dermed kun læser 20%-50% af indholdet*. Vil du sikre dig, at dine kunder læser det, du skriver, skal du undgå salgsfremmende smalltalk og øge kunde fokus.

Vi har samlet 5 tips til at skrive tekster, dine kunder kan overskue at læse.

1. Tænk som en kunde
Kunderne skal føle sig imødekommet med det samme. Hvad søger kunderne svar på? Tænk som en kunde, ved at være helt klar over formålet med din tekst og hvordan din tekst giver dine kunder de svar og den information de søger.

2. Kend dine kunder
Hvad kræver det at forstå sin kunde? Tænk på enkelte kunder og ikke i segmenter, industrier og brancher. Sæt ansigt på kunden eventuelt ved at udvælge en specifik kunde at skrive til eller ved at konkretisere kundens faglige profil og dermed deres mål og motivation for at læse din tekst.

3. Undgå klicher og sort snak
Som hovedregel er kunden hurtigt videre med enkelt klik, så drop de indledende formaliteter og kom til biddet i dit indhold. Sæt fokus i dine tekster, så de passer til den situation dine kunder er i og vær på den måde både relevant og brugbar.

4. Tilpas dine tekster til mediet
Grundreglen for online tekster er, at de skal være korte og præcise. Start med det vigtigste først og strukturer dit indhold i mindre afsnit med stærke overskrifter, der giver kunden mulighed for at skimme og forstå teksten.

5. Skriv ud fra den viden, du allerede har
Du har allerede meget af den nødvendige viden om dine kunder. I Essens hjælper vi vores kunder med at analysere online trafikken og deres kunders online engagement med det klare formål at justere og optimere online kommunikationen.

*) http://uxmyths.com/post/647473628/myth-people-read-on-the-web

Er din virksomhed ligeså digital, som jeres kunder er?
Klik her og læs hvordan du bliver top of mind med digital marketing

B2B-marketing der styrker dit salg

Vi er med dig hele vejen fra det strategiske fokus til eksekvering, hvor hverdagens lavpraktik er afgørende for din og dermed vores succes.

Strategi

Strategi

Strategien er enkel: Få en klar strategi.

Branding

Branding

Er I kendt for det, I er gode til?

Grafisk design

Grafisk design

Skil jer ud med en stærk og målrettet visuel identitet.

Digital marketing

Digital marketing

Udnytter I jeres digitale potentiale?

marketing-automation

Marketing automation

Er du klar, når dine kunder er klar?

Kampagner

Kampagner

Sæt fokus. Det styrker jeres bundlinje.

Social

Sociale medier

Undgå at spilde tid og penge på SoMe.

E-mail marketing

E-mail marketing

Styrk jeres kontakt med kunderne.

Søgemaskineoptimering

Søgemaskineoptimering

Er I klar, når kunderne spørger Google?

Dét, der
giver værdi
for dig

Vi sætter os ind i din forretning og involverer os i din virkelighed. Vores mission er at styrke din virksomhed med marketing – internt og eksternt.
Vi er med dig hele vejen fra det strategiske fokus til den operationelle eksekvering, hvor hverdagens lavpraktik er afgørende for din og dermed vores succes.

Faglig grundighed og nysgerrighed er ligeværdige drivere i vores arbejde. Det går stærkt i dag. Udviklingen holder os på tæerne. Og giver os lysten til at være nysgerrige og udvikle os. Vi kan simpelthen ikke la’ vær’!
Vi har naturligvis altid dit mål for øje. Og leverer løsninger baseret på dine specifikke behov. Uanset størrelsesforhold.