Case: Scangrading

Veleksekveret strategi gav nye forespørgsler direkte i indbakken

Når der skal skabes vækst på nye markeder, kræver det en klar eksportstrategi. Med innovativ teknologi og store ambitioner om at indtage det europæiske marked tog Scangrading kontakt til Erhvervshus Sjælland, der sammen med os hos Essens hjælper danske SMV’ere med at få hul på nye markeder.

Et klart værdibudskab sælger innovativ teknologi

Start dit salg på kundens banehalvdel og gør din eksport til en rentabel forretning. Mange virksomheder konkurrerer på innovation og teknik, og forsømmer at kommunikere, hvordan de skaber værdi i kundernes forretning. Uden et klart værdibudskab risikerer virksomheder at blive overset, når de bevæger sig ind på nye markeder.

Med et lovende marked i sigte deltog Scangrading i Erhvervshus Sjællands eksportraketforløb. Formålet med forløbet var at udvikle et klart værdibudskab, der taler direkte til kundernes behov og dermed øger interessen for Scangrading i et helt nyt marked. Med en opdateret profil og en målrettet go-to-market-strategi blev Scangrading klar til at indtage den internationale sukkerindustri.

Scangrading case film

Scangrading responsiv

Fra digital storytelling til personlig kundekontakt

Når der skal tales innovativ teknologi, er der intet, som slår den personlige kundekontakt. Derfor var sukkerindustriens årlige messe en nøgleaktivitet for Scangrading. Op til messen skulle en effektiv marketingstrategi være med til at sikre, at Scangrading fik flest mulige kvalificerede besøgende ved deres stand.

En tydelig sammenhæng mellem den strategiske, taktiske og operationelle indsats er afgørende for den succesfulde eksport. Hos Essens har vi i samarbejde med Scangrading udviklet et digitalt setup båret af en overbevisende storytelling, der allerede inden messens start gav nye forespørgsler i indbakken.

Fem trin til et effektivt eksportforløb

Scangrading har formået at udnytte deres eksportpotentiale fuldt ud. Eksportforløbet har givet nye kunder i pipeline og har dermed gjort eksport til en rentabel forretning for virksomheden.

Samarbejdet med Scangrading gav følgende resultater:

  • Fastlæggelse af eksportpotentiale
  • Udvikling af målrettet go-to-market-strategi
  • Formulering af værdibudskaber på kundens banehalvdel
  • Redesign af visuel brandprofil på alle kontaktpunkter
  • Konvertering af nye kundeemner og kvalificering af leads


Scangrading messe

Få vores bog og læs mere om ambitiøse SMV’er, der får succes med proaktiv marketing og om hvordan salgsstrategier kan effektiviseres med proaktive markedsindsatser.