Case: dofk & DFKF

Unikt samarbejde mellem fagforening og arbejdsgiverforening

Kategorier Branding, Grafisk design, Kampagner

Arbejdsforhold, løn og brancheregler er lige så komplicerede, som de er vigtige. Ikke desto mindre har frisørfagets fagorganisationer mistet medlemmer de senere år – ligesom alle traditionelle fagorganisationer. 

Med afsæt i den virkelighed har frisørernes fagorganisationer indledt et unikt samarbejde. Målet er at skabe større kendskab til det vigtige arbejde, der ligger bag frisørfagets høje faglighed samt opretholdelsen af de professionelle vilkår i frisørbranchen.

Fagorganisationer sætter medlemmerne i centrum

Selvom om styrken bag fagorganisationerne er fællesskabet, så består fællesskabet af enkelte individer, der alle har en passion for kreativitet, hår og kunder. I samarbejde med fagorganisationerne har vi sat medlemmerne i centrum og gjort kommunikationen mere relevant for det enkelte medlem. Fokus ligger på værdiskabelsen i de forhold og værktøjer, der hjælper frisørerne med at stå stærkere i deres karriere.

Fundamentet lagt for en digital medlemskontakt

Fagorganisationernes samarbejde blev startskuddet på en fælles rejse, hvor interview med frisørelever, -assistenter og selvstændige fra hele landet udgjorde en væsentlig motor i udviklingen af kampagnen. Med en stærk visuel fortælling, primært drevet på digitale platforme, mødte vi medlemmerne i øjenhøjde og med fokus på deres virkelighed. Resultatet førte til at medlemsfrafaldet blev bremset på begge sider.