5 tips til bedre online-tekster

Det vigtigste at vide om online-tekster er, at kunderne ikke læser din tekst fra a-å. Vi mennesker har en tendens til at scanne indhold og læser reelt kun 20-50% af indholdet.*

Vil du sikre dig, at dine kunder læser det, du skriver, skal du undgå salgsfremmende smalltalk og øge kundefokus.

Vi har samlet 5 tips til, hvordan du optimerer dine online-tekster.

1. Tænk som en kunde

Kunderne skal føle sig imødekommet med det samme. Hvad søger kunderne svar på? Tænk som en kunde, ved at være helt klar over formålet med din tekst og hvordan din tekst giver dine kunder de svar og den information de er på udkig efter.

2. Kend dine kunder

Hvad kræver det at forstå sin kunde? Tænk på enkelte kunder og ikke i segmenter, industrier og brancher. Sæt ansigt på kunden eventuelt ved at udvælge en specifik kunde at skrive til eller ved at konkretisere kundens faglige profil og dermed deres mål og motivation for at læse din tekst.

3. Undgå klicher og sort snak

Som hovedregel er kunden hurtigt videre med enkelt klik, så drop de indledende formaliteter og kom til biddet i dit indhold. Sæt fokus i dine tekster, så de passer til den situation dine kunder er i og vær på den måde både relevant og brugbar.

4. Tilpas dine tekster til mediet

Grundreglen for online-tekster er, at de skal være korte og præcise. Start med det vigtigste først og strukturer dit indhold i mindre afsnit med stærke overskrifter, der giver kunden mulighed for at skimme og forstå teksten.

5. Skriv ud fra den viden, du allerede har

Du har allerede meget af den nødvendige viden om dine kunder. I Essens hjælper vi vores kunder med at analysere online-trafikken og deres kunders online engagement med det klare formål at justere og optimere kontakten med kunderne.

*) https://uxmyths.com/post/647473628/myth-people-read-on-the-web

Er din virksomhed ligeså digital, som jeres kunder er?

Klik her og læs hvordan du bliver top of mind med digital marketing…

Få vores bog og læs mere om ambitiøse SMV’er, der får succes med proaktiv marketing og om hvordan salgsstrategier kan effektiviseres med proaktive markedsindsatser.