Tre vigtige B2B-tendenser du skal arbejde med i 2023

Hos Essens arbejder vi sammen med B2B-virksomheder om at styrke deres markedsposition med digital marketing, så de kan indfri deres forretningsmæssige mål. Her er tre tendenser, som vi oplever i vores samarbejder, og som I skal have med i jeres planlægning af 2023.

1. Arbejdskraft

En nyere udfordring har vist sig på det danske arbejdsmarked, hvor mange virksomheder kæmper med at skaffe den rigtige arbejdskraft – og ikke mindst at fastholde den. Hver gang rekrutteringsapparatet startes op, er det en dyr og ressourcetung proces. Så hvis ikke ansøgerfeltet har de rette kvalifikationer og stillingen ikke bliver besat, eller hvis den forkerte person bliver ansat, så kan det mærkes på virksomhedens bundlinje.

Tiltræk de rette medarbejdere med et stærkt employer brand

Ved at nedbryde kontorvæggen mellem HR og marketing, kan udvikling af én fælles kommunikationsstrategi blive et vigtigt værktøj i kampen om at tiltrække de rette medarbejdere. Den brandprofil som kommunikeres eksternt, skal også stemme overens med den øvrige organisations billede af virksomheden. Det er med til at sikre, at alle i virksomheden kommunikerer med en fælles stemme og styrke virksomhedens position over for både kunder og arbejdsmarkedet.

2. Bæredygtighed

På tværs af industrier er mange B2B-virksomheder godt i gang med bæredygtige initiativer i større eller mindre grad. Bæredygtighed er blevet et målbart konkurrenceparameter, og ifølge en undersøgelse fra Dansk Erhverv, så stiller knap halvdelen af B2B-indkøberne i stigende grad krav om bæredygtighed, miljøhensyn og social ansvarlighed hos deres leverandører.

Undgå green hushing – fortæl om jeres bæredygtige initiativer

Samtidig med at bæredygtighed fylder mere og mere i kundernes bevidsthed, stiger virksomhedernes frygt for green washing. Denne frygt har skabt fænomenet green hushing, der betyder, at virksomheder undlader at fortælle om deres bæredygtige initiativer. Men sådan behøver det ikke være. For så længe man som virksomhed er ærlig og konkret i sin kommunikation, så er de små forskelle også gode historier. Og så er det en god idé, at give kunderne muligheden for at gå i dybden med dokumentationen af de bæredygtige initiativer.

3. Digitalisering

Potentialet med digitalisering af forretningen er stort. Derfor ser vi i disse år også B2B-virksomheder overalt i Danmark i gang med digitale omstillingsprocesser. Og det med god grund. For en undersøgelse fra EU-kommissionen viser, at de virksomheder, der er digitale, også er de mest konkurrencedygtige og omstillingsparate. I denne sammenhæng er der nødvendigvis ikke tale om e-handel, men om forbedret digital service på tværs af digitale systemer.

Lad digitalisering være en del af jeres forretningsstrategi

Set fra et marketingsperspektiv er en forbedret digital service et stærkt konkurrenceparameter, som kan hjælpe med at tiltrække og fastholde kunder. Derudover giver digital marketing mulighed for at agere hurtigt og effektivt i et stærkt konkurrencedrevet marked. Digital profilering af virksomheder og faglige specialister skaber øget opmærksomhed i markedet og sikrer at virksomheden bliver kendte for det, de er gode til.

Er din virksomhed klar til at tage det næste skridt inden for employer branding, bæredygtighed og digital kundekontakt, så lad os snakke om jeres muligheder med digital B2B-marketing.

Få vores bog og læs mere om ambitiøse SMV’er, der får succes med proaktiv marketing og om hvordan salgsstrategier kan effektiviseres med proaktive markedsindsatser.