Kategorier Digital marketing, E-mail marketing, Marketing automation

5 tips til nyhedsbrevet dine kunder vil læse

Hvis der er én ting, som vi har lært af at arbejde med digital kommunikation, så er det, at du ikke får kundernes opmærksomhed ved at skrive for meget om dig selv og dit produkt.

Kunderne vil have informationer, der har fokus på dem og deres behov. Vi har samlet 5 tips til nyhedsbrevet, som dine kunder vil læse.

1. Emnelinjen er altafgørende

Den gode emnelinje får kunderne til at åbne dit nyhedsbrev. Og vi kan ligeså godt sige det med det samme – det er en svær disciplin. Skriv emnelinjen til sidst og brug tid på at formulere en tekst, der er frisk og har fokus på kundens udbytte. Tal til deres nysgerrighed, men snyd aldrig dine kunder.

2. Brug også din pre-header

Pre-headeren er den korte tekst, som fremgår lige under emnelinjen i indbakken. Hvis du har mulighed for at redigere pre-headeren, så har du her en ekstra mulighed for at fremhæve de nøgleord, der pirrer dine kunders nysgerrighed og får dem til at åbne dit nyhedsbrev.

3. Skriv kort og præcist

Nu er vi nået til selve indholdet og opsætningen af nyhedsbrevet. Tænk på, at dine kunder har travlt og muligvis læser dit nyhedsbrev i en kort pause på jobbet. Opbyg derfor dit nyhedsbrev efter en struktur, som er overskuelig og let at læse. Opdel teksten i afsnit og hold dem korte og præcise.

4. Undgå den lange redegørelse

Skriv i et levende sprog og undgå de lange tekniske redegørelser. Dem kan dine kunder læse på dit website. Dit indhold skal tale til kunden, om kunden og give dem lyst til at læse mere. Indsæt derfor altid tydelige knapper, der linker til relevant og uddybende indhold på dit website.

5. Din tekst skal kunne stå alene

Selvom du gør, hvad du kan for at lave det flotteste layout med de perfekte billeder, så må vi desværre skuffe dig med, at mange mailsystemer ikke automatisk loader billeder. Derfor vil de heller ikke være synlige for dine kunder, før de klikker på ”hent billeder”. Sørg for at din tekst kan stå alene.

Bonustip

Evaluér altid på dine nyhedsbreve ved at gennemgå statistikkerne. Hvor mange har åbnet? Eller endnu mere relevant, hvem har åbnet? Og hvem har klikket? Del dine resultater med salg og brug evt. de mange smarte trackingsystemer til at registrere kundernes adfærd. Det giver en mere kvalificeret kundekontakt fremadrettet.

Læs mere om, hvordan vi skaber værdi for vores kunder med e-mail marketing og marketing automation.