Kategorier Essens

Digitale tendenser du skal holde øje med i 2021

2020 var på mange måder et usædvanligt år, hvor digitale medier for alvor blev afgørende for vores hverdag. Nu retter vi blikket mod 2021 og ser nærmere på nogle af de tendenser, vi særligt tror, der kommer til at gøre sig gældende inden for B2B-marketing i industrien og den tekniske branche.

Fra kundebesøg til digital kundekontakt

I 2020 blev hjemmearbejdspladser og videomøder almen praksis i mange virksomheder. I den nye virkelighed, hvor de traditionelle kundebesøg og messemøder ikke længere er mulige, skal virksomheder for alvor omstille sig til at arbejde med at fastholde, udvikle og tiltrække sine kunder på digitale platforme. Hos Essens er det vores vurdering, at de virksomheder, der formår at aktivere deres sælgere som en del af deres marketingindsats på LinkedIn, i nyhedsbreve og webinarer, er dem, der får størst succes i 2021.

Sådan styrker I jeres digitale kontakt med kunderne

Ny virkelighed kræver nye kompetencer

Anvendelsen af medier som webinarer, livestreams, podcasts m.v har udviklet sig eksplosivt i 2020, og der er ingen tvivl om, at teknologier som AR og VR i nær fremtid vil blive normen ved faglige begivenheder. I Essens har vi i 2020 set, at de virksomheder, der har en nutidig digital tilstedeværelse, også har formået at agere hurtigt og effektivt med en digital indsats i markedet. Og denne udvikling betyder, at der allerede nu er nye forventninger til sælgerens kompetencer, og hvorvidt denne person kan performe inden for de forskellige mediers præmisser.

Sådan indfrier I jeres digitale potentiale

Fra teknisk sælger til faglig influencer

De traditionelle platforme som messer og fagmedier er for alvor blevet udfordret af digitale medier, der i år har indfriet sit potentiale ift. at effektivisere og kvalificere kunderelationer. Mange virksomheder udvikler i denne tid deres egne medieplatforme til facilitering af teknisk viden – og hos Essens forventer vi at se, at flere sælgere vil indtage “officielle” ekspertroller igennem digitale kanaler og systematisk frekvens. Vores vurdering er, at det slet ikke er utænkeligt, at influencer-formatet igennem B2B-marketing vil finde sin form i industrien og den tekniske branche.

Så 2021…

… ser ud til at blive året, hvor den digitale kundekontakt, nye teknologier og indflydelsesrige fagfolk får en større rolle. Den nye virkelighed kræver nye kompetencer og en omstilling af vores kommunikation på tværs af digitale platforme. Hos Essens hjælper vi vores kunder med at forblive relevante og kendte for det, de er gode til. Vi er klar til 2021 – er du?

Bliv kendte for dét, I er gode til

Lad os hjælpe jer med at se de muligheder, der skaber synlige resultater. Vi deler vores viden og erfaring i vores nyhedsbreve eller du kan følge os på LinkedIn.