Mette Nissen Pedersen – Partner i Essens Kommunikation

Hvad siger krystalkuglen om trends og tendenser i 2019?

Hvad bliver hot i 2019? Hvad skal du vide? Hvilke nye digitale trends og tendenser er på vej frem? Vi tager et kig i krystalkuglen for at se, hvad der rykker fra at være innovativ teknologi til at være en brugbar digital disciplin.

Vi har valgt 3 områder, som du skal holde øje med, fordi de kan få betydning for din forretning. Lad os komme i gang:

Datadrevet kundeindsigt er nøglen til din CRM

Ja, vi ved det. Personaliseret marketing er ikke noget nyt fænomen. Men når vi alligevel sætter den på trendlisten for 2019, er det fordi, AI og machine learning har gjort det muligt at målrette kommunikationen som aldrig før. Vi har flyttet os fra målgrupper baseret på demografi til at have adgang til data om den enkelte kundes vaner, ønsker, aktiviteter og købspræferencer. Det har altid været en drøm at vide, hvad kunderne tænker – og nu er vi ret tæt på. Og jo bedre forståelse vi har, des bedre kan vi kommunikere relevant til den enkelte.

Styrk jeres kontakt med kunderne

Stemmesøgning er den nye digitale revolution

Vi er alle blevet vant til hurtigt at kunne finde svarene på alle vores spørgsmål, når vi søger på nettet. Og ja, det skal gå hurtigt. Vi er utålmodige, og endda også for utålmodige til at læse alt det indhold, vi får præsenteret. Og det er her, stemmesøgning kommer ind i billedet. Når vi søger med stemmen og får resultaterne læst op, sparer vi tid ved, at vi kan søge, mens vi f.eks. har begge hænder på rattet i bilen eller er optaget i en arbejdssituation. Og teknologien udvikler sig hastigt lige nu, hvor de digitale assistenter – Siri, Alexa og Google – er i stand til at forstå intentionen med en søgning. Så vil du være den første, Siri tænker på, når kunderne søger, skal din SEO være skarp.

Er I klar, når kunderne spørger Siri eller Google?

Troværdighed er et must for at sælge løsninger

I de tekniske fagblade går de redaktionelle artikler ofte hånd-i-hånd med annoncørerne. Det er en forretningsmodel og en præmis, når det handler om at sælge produkter, som går udover troværdigheden af indholdet. Den nye trend er at sælge viden og løsninger, og det kræver nye strategier og andre medier som eksempelvis Børsen og Ingeniøren. Her låner I ikke kun deres målgruppe, men i særdeleshed også deres troværdighed til at engagere direktører og beslutningstagere. Ikke med betalt annoncering, men med stærkt redaktionelt indhold. Og det kræver en relevant og god historie at komme igennem nåleøjet til journalisten.

Bliv kendt for dét, I er gode til

Så 2019…

… ser ud til at blive året, hvor datadrevet kundeindsigt, nye teknologier og troværdighed får en større rolle. Samtidig skal vi udfordre markedet med nye kreative tilgange og engagerende indhold, der rammer og skaber relevans hos den enkelte kunde. Vi er klar til 2019.

Lad os hjælpe jer med at se de muligheder, der skaber synlige resultater. Vi deler vores viden og erfaring i vores nyhedsbreve eller du kan følge os på LinkedIn.

Få vores bog og læs mere om ambitiøse SMV’er, der får succes med proaktiv marketing og om hvordan salgsstrategier kan effektiviseres med proaktive markedsindsatser.