Mette Nissen Pedersen – Partner i Essens Kommunikation

Hvilken indflydelse får Corona på fremtidens kommunikation?

Fra den ene dag til den anden blev vores hverdag forandret. Set med kommunikationsbrillen på, har coronavirus betydet både uvished og usikkerhed, men mest af alt tavshed.

Alt der ikke er coronarelateret, er for en stund blevet skubbet i baggrunden. Og spørgsmålet er, kan man kommunikere om andet end Corona i en tid som denne?

Lad os være ærlige – vi har ikke det endegyldige svar. For coronakrisen har sat mange virksomheder under pres, og hverdagen har taget en ny form. Der er mange nye hensyn og forbehold, der skal tages, og vi skal selvfølgelig alle være ekstra opmærksomme på, hvad og hvordan vi kommunikerer.

Det er formentlig også derfor, at der er stille på LinkedIn og andre kommercielle kanaler, hvor der er langt mellem produktpromoveringer og kampagner. Mange frygter simpelthen at det vil skabe unødig støj.

Er der nogen grund til at frygte at kommunikere om andet end Corona?

Kommunikation har altid handlet om at være relevant for modtageren. Denne præmis står nu mere klart end nogensinde før. Vi skal bruge vores sunde fornuft og gøre os relevante for kunderne.

Det gør vi ved at bruge vores faglighed til at hjælpe, hvor vi kan i forhold til kundernes nye virkelighed og forretningsmæssige fokus. For der kommer en tid efter Corona. Og har du et relevant og aktuelt budskab, vil dine kunder med stor sandsynlighed stadig være interesseret i at høre fra dig.

Oplever kunderne din virksomhed som relevant og nødvendig?

Vi skal allerede nu omstille os til den ansvarlighed og den fornuft, som Corona har sat turbo på i forhold til kundernes holdning og adfærd. Inden for kommunikation har fokus på kundernes behov længe været centralt. Nu er det endnu mere afgørende.

Din virksomhed skal være synlig og relevant ved at kommunikere i forhold til kundernes aktuelle behov. Denne tilgang vil sammen med en struktureret plan kunne positionere din virksomheds løsninger og produkter som nødvendige i kundernes nye virkelighed.

Så for at opsummere – det er muligt at kommunikere om andet end Corona, så længe det er aktuelt og relevant for kunderne. Det gælder både nu, men i særdeleshed også i fremtiden.

Lad os hjælpe jer med at se de muligheder, der skaber synlige resultater. Vi deler vores viden og erfaring i vores nyhedsbreve eller du kan følge os på LinkedIn.

Få vores bog og læs mere om ambitiøse SMV’er, der får succes med proaktiv marketing og om hvordan salgsstrategier kan effektiviseres med proaktive markedsindsatser.