Sådan bliver du synlig i Googles søgeresultater

Kunderne er digitale superbrugere, også inden for B2B. Det har rykket ved kundernes købsproces, der begynder på Google – ikke på forsiden af dit website.

Gartner undersøgte i 2019 B2B-kunders adfærd før de vælger en ny leverandør. I rapporten* fremgår det, at kunderne i gennemsnit bruger 83 % af deres tid på research før de kontakter potentielle leverandører og heraf udgør 27 % af tiden online research – primært via Google.

Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at øge din synlighed på Google. Denne disciplin hedder søgemaskineoptimering (SEO), der er de indholdsmæssige og tekniske faktorer, som Google bruger til at rangere websites i søgeresultaterne.

Først lidt om teknik

Teknisk SEO er grundstammen i opsætningen af dit website og udgør en stor del af de 200 faktorer, som Google vurderer et website ud fra. Er den tekniske SEO ikke i orden, kan det få store konsekvenser for din Google-ranking.

Teknisk SEO omfatter blandt andet følgende parametre:

  • Indekseringskontrol
  • Viderestilling af gamle, slettede eller flyttede undersider
  • Sikkerhed (SSL/HTTPS)
  • Mobilvenlighed
  • Hastighed

Sælg dig selv på Google

Teknisk SEO håndteres ofte af din webudvikler, og dermed kan du fokusere på, hvordan du “lokker” kunderne ind på dit website. Det foregår ofte via Googles søgemaskine, og derfor gælder det om at sælge dig selv i søgeresultaterne, så kunderne vælger dig fremfor konkurrenten.

Eksempel på et søgeresultat på Google:

Eksempel på et søgeresultat på Google

Søgeresultater består af en sidetitel (den blå overskrift) og en metabeskrivelse (teksten under sidetitlen). Disse tekster ændrer du backend på dit website. Det er her du har mulighed for at gøre en forskel og skille dig ud i mængden. Teksten skal indeholde de ord, som du tror kunderne vil søge på, og teksten skal være præcis i forhold til, hvorfor kunderne skal vælge at klikke på dig.

Helt lavpraktisk om SEO

Længden på din sidetitel og metabeskrivelse er ikke helt uden betydning. Som udgangspunkt anbefales det at SEO-titlen er ca. 70 anslag inkl. mellemrum og at metabeskrivelsen er ca. 155 anslag inkl. mellemrum. Dette er kun vejledende tal, da Google måler i pixels – ikke i antal anslag. Nogle tegn fylder mere end andre – f.eks. fylder et ’m’ mere end et ’i’.

Du kan altid teste din SEO-tekst her.

Vil du vide mere om SEO?

Hos Essens er vi certificeret i Google Analytics og vi har mange års erfaring med SEO, der sikrer, at vores kunder er synlige i søgeresultaterne på Google og skaber øget trafik til deres website.

Se mere om vores tilgang til SEO her, eller tilmeld dig vores nyhedsmail, og bliv præsenteret for de mange muligheder med digital B2B-marketing.

(*Læs rapporten fra Gartner her.)

Få vores bog og læs mere om ambitiøse SMV’er, der får succes med proaktiv marketing og om hvordan salgsstrategier kan effektiviseres med proaktive markedsindsatser.