Sådan sikrer du flotte billeder til dit LinkedIn-post

Har du lagt et post på LinkedIn og forsøgt at uploade et billede, som ender i et mærkeligt format? Eller måske står billedet forvrænget eller uklart, når man klikker på det? Måske har du helt opgivet at få grafik med? Så er du absolut ikke alene.

Men fortvivl ikke, for her giver vi dig 5 gode råd til, hvordan du sikrer, at dine billeder eller grafik fremstår professionelt hver gang.

Her er de 5 gode råd

Følger du disse tre enkle steps, lover vi, at du opnår et flot billede/grafik til dit LinkedIn-post:

  1. Sørg for at linsen er ren, så dit billede bliver knivskarpt.
  2. Drop flashen og gå efter naturligt lys i stedet.
  3. Zoom ikke for meget, gå hellere tættere på motivet.
  4. Sørg for at fokus er på hovedmotivet.
  5. Tryk flere gange – flere billeder giver større chance for et godt et.

Vær opmærksom på formatet

Når det kommer til billedformater, så husk at tage højde for, at de fleste besøger LinkedIn fra deres telefon. Derfor er et bredformat som 16:9 måske ikke længere det mest optimale format til LinkedIn.

Prøv i stedet et 1:1-format (1080×1080 px) eller 4:5-format (1080×1350 px), der fylder mere på mobilskærmen, og får det til at se skarpt ud. Og altid husk at bruge JPG eller PNG for billeder og MP4 for videoer.

Husk også, at billedet ikke behøver at være superprofessionelt, men det skal matche din branche. Undgå for mange filtre og hold dig til en ensartet stil for at få det til at se lækkert ud hver gang.

Kort sagt: Det perfekte billede til dit LinkedIn-opslag er knivskarpt, relevant og fængende. Følg disse tips, og du vil helt sikkert se en stigning i engagement og opmærksomhed omkring dine opslag.

Se mere om LinkedIns billedformater her:
https://www.linkedin.com/help/linkedin/answer/a563309/

Vil du vide mere om videoformater på LinkedIn, kan du læse mere her:
https://www.linkedin.com/help/lms/answer/a424737

Styrk dit budskab med billeder og grafik

Det er vigtigt, at du bruger visuelt materiale som billeder eller grafik, der understøtter din tekst, overskrift eller dit link. Først og fremmest skaber godt visuelt materiale opmærksomhed i LinkedIns Newsfeed.

Ved at fungere som en stopeffekt kan billedet være med til at pirre modtagerens nysgerrighed og dermed være afgørende for om dit nyhedspost bliver set, læst og ikke mindst klikket på. Derudover understøtter gode billeder budskabet i din tekst, således at din pointe fremstår endnu mere klart for modtageren.

Brugen af grafik og billeder sikrer dig altså endnu mere synlighed i brugerens feed, og øger dermed din chance for, at brugeren aktivt forholder sig til det. Og det er jo trods alt en af de primære målsætninger med dit post.

Gør dine tekniske specialister og sælgere til faglige influencers

Der er værdi i gode relationer og faglig ekspertise – særligt inden for B2B, hvor sælgernes synlighed på LinkedIn er afgørende for at opnå succes med social selling. Social selling handler om, at jeres sælgere er aktive og synlige på de sociale medier, og bruger deres digitale relationer og faglige ekspertise til at skabe værdi for jeres virksomhed.

Læs mere om SoMe for B2B

Klæd dine sælgere på til at arbejde professionelt med LinkedIn

Hvordan kan jeres sælgere bruge LinkedIn og andre sociale medier til at skabe værdifulde relationer og blive anerkendt som faglige eksperter? Vi hjælper ofte B2B-virksomheder i gang på LinkedIn med et kick off for medarbejderne, hvor de får en fælles forståelse for værdien af at indtage rollen som faglige influencers.

Se mere om vores foredrag og workshops her

Få vores bog og læs mere om ambitiøse SMV’er, der får succes med proaktiv marketing og om hvordan salgsstrategier kan effektiviseres med proaktive markedsindsatser.